Kachel- en openhaardhout

Bericht aan iedereen die net als wij van de gezellige warmte van een open haard of van een houtkachel hout; pardon: houdt.
Exploitatie, bosonderhoud en houthandel is al 40 jaar ons vak.
Wij hebben kachel- en openhaardhout aan 10 goudeerlijke voorwaarden:

 1. Duidelijkheid: u ziet precies wat u koopt.
  Netjes opgestapeld in open containers van 1 meter hoog x 1,10 breed x 1,10 diep en…
  1 meter x 1,10 m x 1,10 m = ruim 1,2 m³.
 2. Een container van ruim 1,2 m³ netjes opgestapeld droog hout (droog hout is 15% gekrompen) is met een onsympathieke precies gelijk aan 2 kuub losgestort maar vers hout.
 3. Altijd de goede haardhoutsoorten: beuk, eik, fruithout, essen, esdoorn enz.
 4. We hebben ook andere houtsoorten; een andere houtsoort die minder calorieën geeft: dat zal aangegeven staan op de container: lagere prijs.
 5. Wij hebben altijd kurkdroog hout wat u meteen kunt stoken. Zoals gezegd is het hout dan ongeveer 15% gekrompen maar dat wordt dan in de container weer aangevuld.
 6. Wij hebben de prijs nooit gekoppeld aan de altijd schommelende prijzen die door de houtverwerkende industrie betaald worden; zodoende hebt u altijd een stabiele en lage prijs.
 7. Het oog wil ook wat. Midden in de container liggen de niet zo mooie blokken die soms wat raar van vorm zijn maar het is altijd goed en kurkdroog hout.
 8. Transport per container of per rol. Voor een kleine vergoeding (na overleg, want dat hangt een beetje van de afstand af) geven we uw bestelling even bij u af.
 9. De prijs:
  Peppel, elzen, douglas, wilgen enz: € 97,50 per container 1,2 m³ gestapeld kurkdroog hout.
  Beuken, kersen, essen, esdoorn, eiken enz: € 125,– per container 1,2 m³ gestapeld kurkdroog hout.
  Acacia, haagbeuken, meidoorn enz: € 135,– per container 1,2 m³ gestapeld kurkdroog hout.
 10. Als een blok verbrand is en u hebt er niet genoeg warmte van gehad naar uw zin, kunt u hem gewoon weer terugbrengen. Hij moet echter wel helemaal opgebrand zijn, want anders hebt u niet kunnen meten of u genoeg warmte hebt gehad.

kachel- en open haard-hout